• +36 42 872 642
  • +36 30 638-01-84
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Hétfő - péntekig 9.00 – 12.00

Társaságunk 2020. január 1. és 2021. december 29. között valósítja meg a "Tranzitfoglalkoztatási program a Nyírvidék Szívében" című projektjét.

A GINOP-5.1.4-17 számú, tranzitfoglalkoztatási projekt lényege, hogy a képzésbe bevont, hátrányos helyzetű célcsoporttagokat a szakképzettség megszerzését követően személyre szabott szolgáltatások révén segítsünk a munkaerőpiacon elhelyezni. A projekt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két helyszínen, Nyíregyházán és Kisvárdán, négy szakmában: VillanyszerelőSzociális gondozó és ápolóFogyóelektródás védőgázas ívhegesztő, valamint Kézápoló és műköröm építő szakmában valósul meg.
A térségben még mindig igen jelentős a munkanélküliség, ugyanakkor éppen ezekben a városokban a működő termelőegységek miatt nagyon jelentős munkaerő-igény is jelentkezik, amely elsősorban a villanyszerelő szakmát érinti. Jelentős a kereslet a szolgáltató szektorban is, ezen a területen szociális gondozó és ápoló, valamint kézápoló és műköröm építő szakképesítések megvalósítását és a képzésben résztvevők munkaerőpiacon történő elhelyezését terveztük. Célcsoportunk a legfeljebb alapfokú iskolai végzettségű, vagy szakképzettséggel nem rendelkező munkanélküli, vagy inaktív személyekből, valamint a közfoglalkozatásban dolgozó személyek közül kerülnek ki. A projektbe a szakmák jellegéből adódóan  nőket és férfiakat egyaránt bevonunk.
A projektmenedzsmentet és a megvalósító személyzetet a Nyírvidék Képző Központ Nonprofit Kft. munkatársai alkotják, akiknek a korábbi években szerzett projektmegvalósítási tapasztalatai garantálják a projekt sikeres megvalósítását.  
A projekt megvalósítás során a 4 szakmában 4 csoportban, alapos célcsoport toborzási és kiválasztási folyamatot követően a projektbe bevont személyek OKJ-ra irányuló képzésben vesznek részt. A kiválasztott, és bevont résztvevőkkel projektszerződést és felnőttképzési szerződést kötünk, az egész képzési folyamat során mentorok készítenek részükre egyéni fejlesztési tervet, és segítik a képzésben maradást, és a későbbi elhelyezkedést is. A képzési időn túl 120 óra időtartamban minden résztvevő munkaerőpiaci szolgáltatásban részesül, melynek révén jelentősen erősödnek az elhelyezkedési esélyeik az elsődleges munkaerőpiacon.

A képzésben résztevők megélhetési támogatást kapnak a képzés időtartamára, a nem helyi lakosok utazási költségtérítést a lakóhely és a képzési hely közötti közösségi közlekedésre. A szakmai képzettséget szerzett résztvevőket már a szakmai gyakorlat alatt irányítani fogjuk azokhoz a közeli vállalkozásokhoz, amelyek jelzik felénk a munkaerő iráni igényeiket. Az elsődleges munkaerő-piacon történt elhelyezés után a mentorok utógondozással segítik a volt résztvevők beilleszkedését az új munkahelyre, illetve a munkahely megtartásában is segédkeznek. A projektet 132 millió Ft költség felhasználásával kívánjuk megvalósítani, melyet teljes egészében vissza nem térítendő támogatásként az Európai Unió Szociális Alapja és a Magyar Állam biztosít.

A projekt főbb paraméterei:

Operatív Program neve: GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program)
Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-5.1.4-17 - Tranzitfoglalkoztatási programok támogatása
Projekt helyszíne (település): Nyíregyháza
Megítélt összeg: 132 005 692 Ft

Támogatás aránya:

 

100%