nyirvidek@nyvkk.hu 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. +36 42 507 238

Képzések

A Raspberry PI és alkalmazási lehetőségei
 • Tervezett kezdés: 2016. 11. 20.
 • Képzés minimum létszáma: 0 fő

Képzés ára:
68.000 Ft
Jelentkezés


A tanfolyam időpontjai: tervezetten 5 szombati alkalom - egyéb esetben igény szerint (hétköznap vagy hétvége)

Tanfolyam hossza: 40 óra (16 óra elmélet +24 óra gyakorlat)

Tanfolyam ára: 68.000 Ft. (Az ár tartalmazza a Rapsberry számítógép árát is, mely végleges átadásra kerül.)

A képzés formája: csoportos (min. 10 fő) 

 

A képzési program célja: A tanfolyam célja, bevezető ismereteket adni a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeiről.

A képzési program célcsoportja: Munkavállalók, és/vagy a saját elhatározásukból fejlődni, tovább lépni akaró személyek, továbbá az állami munkaerőpiaci támogatási programokban résztvevők, vagy valamilyen uniós támogatási formában részesülő személyek. A képzési program elérhető minden olyan egyén számára is, aki a belépési feltételeknek megfelel és a képzési programmal elérhető új szakmai képesítés megszerzését tűzte ki célként maga elé.

A képzés során megszerezhető kompetenciák: 

 • Megismeri a Raspberry PI hardvert 
 • Megismeri a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeit
 • Operációs rendszert telepít a Raspberry PI-re
 • LAMP-ot  telepít Raspberry PI-re
 • A programba való bekapcsolódás feltételei

Iskolai végzettség: érettségi végzettség

A tananyagegység tartalma: 

 • Ismerkedés a Raspberry PI hardverrel
 • Ismerkedésa Raspberry PI alkalmazási lehetőségeivel
 • Unix/Linux rendszer architektúrája
 • Unix/Linux fájlrendszerei, memóriakezelése, folyamatok kezelése és kommunikációja, biztonsági alrendszer.
 • Javasolt operációs rendszer: Linux Ubuntu
 • Ubuntu operációs rendszert telepítése a Raspberry PI-re
 • Unix/Linux telepítése, fontosabb alrendszerek kezelése, parancsok
 • A SHELL programozása. Input/output, átirányítás, cső, csőhálózat
 • Fordító (pl. gcc, make)- és fejlesztőeszközök (pl. kDevelop) Unix/Linux használata; Rendszerhívások használata alkalmazói programokban
 • Javasolt operációs rendszer: Linux
 • LAMP-ot  telepítése Raspberry PI-re
 • Biztonsági beállítások

 

Mi is az a Rapsberry PI, málna PC? 

Egy bankkártya méretű, olcsó számítógépről van szó, mely teljesen hangtalanul, minimális energiafelhasználással üzemel. Monitor, TV, egér és klaviatúra alapból csatlakoztatható rá, de rengeteg kiegészítő megjelent hozzá, mellyel a végtelenhez közelít felhasználási területeinek száma. A tömeges hobbi felhasználók mellett megjelentek az üzleti célú felhasználók is, akik a Raspberry PI-vel költséghatékonyan helyettesítik a drága, nagyvállalati informatikai hardvereket. (Tűzfalakat, telefon központokat, terminálokat, NAS szervereket, épületirányítási rendszereket.)

A tanfolyam során betekintést nyerhetsz a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeibe, operációs rendszereinek világába, teljesen az alapoktól kezdve.

KIKNEK AJÁNLJUK?

Minden olyan informatika iránt érdeklődő felhasználó számára, aki szeretne megismerni egy otthon és munkában is egyre nagyobb teret hódító, könnyedén hozzáférhető eszközzel és a rajta futtaható  nyílt operációs rendszer(Linux) alapjaival és használatával. Hasznos és erős alapokat ad leendő vállalkozóknak, rendszergazdáknak és szerverüzemeltetőknek, akik a haladó Linuxos képzés keretén belül folytatnák a mélyebb ismeretek elsajátítását. Hasznos lehet azok számára is, akik munkájuk során, vagy csak felhasználói szinten foglalkoznak Linuxszal, esetleg irodai számítógépen nem kívánnak fizetős termékeket használni.

MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?

A tanfolyam célja, hogy elsősorban használható gyakorlati tudást nyújtson a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeiről.

 

Ajánló képzéseinkből
Szervezetfejlesztés

A résztvevők megismerik a gazdaságpszichológiai alapfogalmak közül a szervezetfejlesztés fogalomkörét, a szervezeti kultúra különböző típusait; a közös értékeken alapuló szervezet működésének jellemzőit, jártasságot szereznek felismerésükben.

68.000 Ft
Megtekintés
Microsoft Office a gyakorlatban Haladó (Excel)

Ezt a szintű Excel tanfolyamot olyan felhasználóknak szánjuk, akik már ismerik a Microsoft Excel alapok című tanfolyam anyagát, s munkájukhoz használják is a táblázatkezelő programot.

68.000 Ft
Megtekintés
Kezdő Linux tanfolyam

A képzés betekintést nyújt a világ legszélesebb körben használt nyílt forráskódú operációs rendszerének világába, teljesen az alapoktól kezdve. A képzésben résztvevők olyan operációs rendszerek és disztribúcióik történetével ismerkedhetnek meg, amelyekkel nem csak a felhasználók számára misztikus szuperszámítógépekben, de a mára már életünk részévé vált okos telefonokban, órákban, GPS-ben is remek szolgálatot tesznek. Ezek egyike az Ubuntu, az egyik legnépszerűbb vállalati és szerver operációs rendszer, amely az otthoni számítógép felhasználók körében is elterjedt. A képzés elvégzők olyan értő és tudatos Linux felhasználóvá válhatnak, hogy nem fog gondot okozni a kényelmes és problémamentes használat.

68.000 Ft
Megtekintés
Megújuló és egyéb primer energiaforrású kiserőmű erősáramú létesítője

A megújuló és egyéb primer energiaforrású energiatermelő berendezések erősáramú létesítője - kiserőmű (háztartási méretű kiserőmű, nem engedélyköles kiserőmű, engedélyköteles kiserőmű), - kiserőműben, vagy önállóan létesített tárolókapacitás villamos kivitelezését, hálózati csatlakozásának előkészítését, kiépítését, valamint a berendezések üzembe helyezését végzi.

68.000 Ft
Megtekintés
Munkavállalás elősegítése

A képzésben résztvevők alapismereteket szereznek a munkaerő-piac működéséről és az álláskeresés technikáiról, valamint fejleszthetik kommunikációs készségeiket miáltal nagyobb eséllyel létesíthetnek munkaviszonyt.

68.000 Ft
Megtekintés
Microsoft Office a gyakorlatban Kezdő (Word)

A képzést kezdő felhasználók számára ajánljuk, akik rendelkeznek ugyan Windows ismeretekkel, de még nem használtak szövegszerkesztő programot, illetve ezen a téren csak minimális ismereteik vannak.

68.000 Ft
Megtekintés
Képzés ára:
68.000 Ft
Jelentkezés