nyirvidek@nyvkk.hu 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. +36 42 507 238

Képzések

A Raspberry PI és alkalmazási lehetőségei
 • Tervezett kezdés: 2016. 11. 20.
 • Képzés minimum létszáma: 0 fő

Képzés ára:
68.000 Ft
Jelentkezés


A tanfolyam időpontjai: tervezetten 5 szombati alkalom - egyéb esetben igény szerint (hétköznap vagy hétvége)

Tanfolyam hossza: 40 óra (16 óra elmélet +24 óra gyakorlat)

Tanfolyam ára: 68.000 Ft. (Az ár tartalmazza a Rapsberry számítógép árát is, mely végleges átadásra kerül.)

A képzés formája: csoportos (min. 10 fő) 

 

A képzési program célja: A tanfolyam célja, bevezető ismereteket adni a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeiről.

A képzési program célcsoportja: Munkavállalók, és/vagy a saját elhatározásukból fejlődni, tovább lépni akaró személyek, továbbá az állami munkaerőpiaci támogatási programokban résztvevők, vagy valamilyen uniós támogatási formában részesülő személyek. A képzési program elérhető minden olyan egyén számára is, aki a belépési feltételeknek megfelel és a képzési programmal elérhető új szakmai képesítés megszerzését tűzte ki célként maga elé.

A képzés során megszerezhető kompetenciák: 

 • Megismeri a Raspberry PI hardvert 
 • Megismeri a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeit
 • Operációs rendszert telepít a Raspberry PI-re
 • LAMP-ot  telepít Raspberry PI-re
 • A programba való bekapcsolódás feltételei

Iskolai végzettség: érettségi végzettség

A tananyagegység tartalma: 

 • Ismerkedés a Raspberry PI hardverrel
 • Ismerkedésa Raspberry PI alkalmazási lehetőségeivel
 • Unix/Linux rendszer architektúrája
 • Unix/Linux fájlrendszerei, memóriakezelése, folyamatok kezelése és kommunikációja, biztonsági alrendszer.
 • Javasolt operációs rendszer: Linux Ubuntu
 • Ubuntu operációs rendszert telepítése a Raspberry PI-re
 • Unix/Linux telepítése, fontosabb alrendszerek kezelése, parancsok
 • A SHELL programozása. Input/output, átirányítás, cső, csőhálózat
 • Fordító (pl. gcc, make)- és fejlesztőeszközök (pl. kDevelop) Unix/Linux használata; Rendszerhívások használata alkalmazói programokban
 • Javasolt operációs rendszer: Linux
 • LAMP-ot  telepítése Raspberry PI-re
 • Biztonsági beállítások

 

Mi is az a Rapsberry PI, málna PC? 

Egy bankkártya méretű, olcsó számítógépről van szó, mely teljesen hangtalanul, minimális energiafelhasználással üzemel. Monitor, TV, egér és klaviatúra alapból csatlakoztatható rá, de rengeteg kiegészítő megjelent hozzá, mellyel a végtelenhez közelít felhasználási területeinek száma. A tömeges hobbi felhasználók mellett megjelentek az üzleti célú felhasználók is, akik a Raspberry PI-vel költséghatékonyan helyettesítik a drága, nagyvállalati informatikai hardvereket. (Tűzfalakat, telefon központokat, terminálokat, NAS szervereket, épületirányítási rendszereket.)

A tanfolyam során betekintést nyerhetsz a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeibe, operációs rendszereinek világába, teljesen az alapoktól kezdve.

KIKNEK AJÁNLJUK?

Minden olyan informatika iránt érdeklődő felhasználó számára, aki szeretne megismerni egy otthon és munkában is egyre nagyobb teret hódító, könnyedén hozzáférhető eszközzel és a rajta futtaható  nyílt operációs rendszer(Linux) alapjaival és használatával. Hasznos és erős alapokat ad leendő vállalkozóknak, rendszergazdáknak és szerverüzemeltetőknek, akik a haladó Linuxos képzés keretén belül folytatnák a mélyebb ismeretek elsajátítását. Hasznos lehet azok számára is, akik munkájuk során, vagy csak felhasználói szinten foglalkoznak Linuxszal, esetleg irodai számítógépen nem kívánnak fizetős termékeket használni.

MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?

A tanfolyam célja, hogy elsősorban használható gyakorlati tudást nyújtson a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeiről.

 

Ajánló képzéseinkből
Szervezetfejlesztés

A résztvevők megismerik a gazdaságpszichológiai alapfogalmak közül a szervezetfejlesztés fogalomkörét, a szervezeti kultúra különböző típusait; a közös értékeken alapuló szervezet működésének jellemzőit, jártasságot szereznek felismerésükben.

68.000 Ft
Megtekintés
Kezdő Linux tanfolyam

A képzés betekintést nyújt a világ legszélesebb körben használt nyílt forráskódú operációs rendszerének világába, teljesen az alapoktól kezdve. A képzésben résztvevők olyan operációs rendszerek és disztribúcióik történetével ismerkedhetnek meg, amelyekkel nem csak a felhasználók számára misztikus szuperszámítógépekben, de a mára már életünk részévé vált okos telefonokban, órákban, GPS-ben is remek szolgálatot tesznek. Ezek egyike az Ubuntu, az egyik legnépszerűbb vállalati és szerver operációs rendszer, amely az otthoni számítógép felhasználók körében is elterjedt. A képzés elvégzők olyan értő és tudatos Linux felhasználóvá válhatnak, hogy nem fog gondot okozni a kényelmes és problémamentes használat.

68.000 Ft
Megtekintés
Töltőállomás-kezelő

Szakképesítés száma: 04163017

68.000 Ft
Megtekintés
Csapatmunka fejlesztése

A résztvevők megismerik a csoportlélektani alapfogalmakat, a csoportok fejlődésének fázisait, a csoportfolyamatokat, a gyakran előforduló csoportjelenségeket, a csoportban kialakuló szerepeket és a csoportokon belül kialakuló rangsort, továbbá a vezető szerepét a csoport működésében. Megismeri a saját szerepét a csoportmunkában. Jártasságot szerez a csoportban kialakuló konfliktusok, problémák kezelésében

68.000 Ft
Megtekintés
Haladó Windows rendszerépítés és rendszerfelügyelet

A Windows Server 2012 R2-ben mindent megtalálható, amire egy tipikus környezetben szükség van: címtár, jogosultságkezelés, megosztások, távoli munkavégzés, webszerver, mentés. A képzés résztvevői a Windows 2012 R2 alapismeretétől (szerepkörök, képességek, szolgáltatások) a kiszolgáló a helyes beüzemeléséig jutnak el.

68.000 Ft
Megtekintés
Stressz-kezelés

A résztvevők megismerik a stressz fogalmát, felismerik a stressz és a kiégés ismertetőjeleit, keletkezésének különféle formáit saját életükben. Megismerik a stressz emberi szervezetet befolyásoló hatását, fejlődési fázisait, a munkahelyi tartós stressz egyénre és a munkahelyi szervezetre gyakorolt hatásait.

68.000 Ft
Megtekintés
Képzés ára:
68.000 Ft
Jelentkezés