nyirvidek@nyvkk.hu 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. +36 42 507 238

Képzések

A Raspberry PI és alkalmazási lehetőségei
 • Tervezett kezdés: 2016. 11. 20.
 • Képzés minimum létszáma: 0 fő

Képzés ára:
68.000 Ft
Jelentkezés


A tanfolyam időpontjai: tervezetten 5 szombati alkalom - egyéb esetben igény szerint (hétköznap vagy hétvége)

Tanfolyam hossza: 40 óra (16 óra elmélet +24 óra gyakorlat)

Tanfolyam ára: 68.000 Ft. (Az ár tartalmazza a Rapsberry számítógép árát is, mely végleges átadásra kerül.)

A képzés formája: csoportos (min. 10 fő) 

 

A képzési program célja: A tanfolyam célja, bevezető ismereteket adni a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeiről.

A képzési program célcsoportja: Munkavállalók, és/vagy a saját elhatározásukból fejlődni, tovább lépni akaró személyek, továbbá az állami munkaerőpiaci támogatási programokban résztvevők, vagy valamilyen uniós támogatási formában részesülő személyek. A képzési program elérhető minden olyan egyén számára is, aki a belépési feltételeknek megfelel és a képzési programmal elérhető új szakmai képesítés megszerzését tűzte ki célként maga elé.

A képzés során megszerezhető kompetenciák: 

 • Megismeri a Raspberry PI hardvert 
 • Megismeri a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeit
 • Operációs rendszert telepít a Raspberry PI-re
 • LAMP-ot  telepít Raspberry PI-re
 • A programba való bekapcsolódás feltételei

Iskolai végzettség: érettségi végzettség

A tananyagegység tartalma: 

 • Ismerkedés a Raspberry PI hardverrel
 • Ismerkedésa Raspberry PI alkalmazási lehetőségeivel
 • Unix/Linux rendszer architektúrája
 • Unix/Linux fájlrendszerei, memóriakezelése, folyamatok kezelése és kommunikációja, biztonsági alrendszer.
 • Javasolt operációs rendszer: Linux Ubuntu
 • Ubuntu operációs rendszert telepítése a Raspberry PI-re
 • Unix/Linux telepítése, fontosabb alrendszerek kezelése, parancsok
 • A SHELL programozása. Input/output, átirányítás, cső, csőhálózat
 • Fordító (pl. gcc, make)- és fejlesztőeszközök (pl. kDevelop) Unix/Linux használata; Rendszerhívások használata alkalmazói programokban
 • Javasolt operációs rendszer: Linux
 • LAMP-ot  telepítése Raspberry PI-re
 • Biztonsági beállítások

 

Mi is az a Rapsberry PI, málna PC? 

Egy bankkártya méretű, olcsó számítógépről van szó, mely teljesen hangtalanul, minimális energiafelhasználással üzemel. Monitor, TV, egér és klaviatúra alapból csatlakoztatható rá, de rengeteg kiegészítő megjelent hozzá, mellyel a végtelenhez közelít felhasználási területeinek száma. A tömeges hobbi felhasználók mellett megjelentek az üzleti célú felhasználók is, akik a Raspberry PI-vel költséghatékonyan helyettesítik a drága, nagyvállalati informatikai hardvereket. (Tűzfalakat, telefon központokat, terminálokat, NAS szervereket, épületirányítási rendszereket.)

A tanfolyam során betekintést nyerhetsz a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeibe, operációs rendszereinek világába, teljesen az alapoktól kezdve.

KIKNEK AJÁNLJUK?

Minden olyan informatika iránt érdeklődő felhasználó számára, aki szeretne megismerni egy otthon és munkában is egyre nagyobb teret hódító, könnyedén hozzáférhető eszközzel és a rajta futtaható  nyílt operációs rendszer(Linux) alapjaival és használatával. Hasznos és erős alapokat ad leendő vállalkozóknak, rendszergazdáknak és szerverüzemeltetőknek, akik a haladó Linuxos képzés keretén belül folytatnák a mélyebb ismeretek elsajátítását. Hasznos lehet azok számára is, akik munkájuk során, vagy csak felhasználói szinten foglalkoznak Linuxszal, esetleg irodai számítógépen nem kívánnak fizetős termékeket használni.

MIT KÍNÁL A TANFOLYAM?

A tanfolyam célja, hogy elsősorban használható gyakorlati tudást nyújtson a Raspberry PI alkalmazási lehetőségeiről.

 

Ajánló képzéseinkből
Házi időszakos gyermekgondozó

A képzés résztvevői megtanulják teljes körűen elvégezni a gyermekellátáshoz kapcsolódó alapfeladatokat.

68.000 Ft
Megtekintés
Közművelődési szakember I.

A képzésben résztvevők elsajátítják a közművelődési intézmények és szervezetek szolgáltatásaihoz szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Képessé válnak vezetési, jogi, gazdasági ismeretek alkalmazására, a kulturális menedzsment működtetésére, valamint a kulturális rendezvényszervezés gyakorlatának magas szintű alkalmazásával hatékonyak lehetnek a kulturális turizmus és fesztiválszervezés terén.

68.000 Ft
Megtekintés
Számítógépes műszaki rajzoló

A számítógépes műszaki rajzoló a tervezővel történt egyeztetés szerint, szabadkézi vázlatok, mérések és egyéb adatok alapján tervdokumentációkat, műszaki rajzokat szerkeszt és rendszerez. Gépek és berendezések, valamint építészeti, építési beruházások tervezési és gyártási dokumentációit, kiviteli rajzait ábrázolja háromdimenziós modellek, illetve számítógépes szoftverek, tervezőprogramok (CAD) révén.

68.000 Ft
Megtekintés
Változásmenedzsment

A résztvevők megismerik a szervezeten belüli változás alapfogalmait, a szervezetek fejlődésének fázisait. Megismerik a szervezet küldetéstudat és a jövőkép fogalmait; a változás szükségességének felismerése mellett saját szerepüket a szervezeti jövőkép kialakításában. Felismerik az elért változásokat és képessé válnak a következő változások előkészítésére, a folyamatos fejlesztésre.

68.000 Ft
Megtekintés
Microsoft Office a gyakorlatban Kezdő (Excel)

Ezt a szintű Excel tanfolyamot azoknak szánjuk, akik nem rendelkeznek rendszerezett ismerettel vagy még nem dolgoztak az Excel programban, de szeretnék elsajátítani a táblázatkezelés alapjait.

68.000 Ft
Megtekintés
Microsoft Office a gyakorlatban Haladó (Excel)

Ezt a szintű Excel tanfolyamot olyan felhasználóknak szánjuk, akik már ismerik a Microsoft Excel alapok című tanfolyam anyagát, s munkájukhoz használják is a táblázatkezelő programot.

68.000 Ft
Megtekintés
Képzés ára:
68.000 Ft
Jelentkezés